
طريقة عمل عجينة الكريب الاصلي في البيت على الطريقة المصرية
على طريقة الشيف هالة فهمى من برنامج سفرة وطبلية
على طريقة الشيف هالة فهمى من برنامج سفرة وطبلية
قناة صدى البلد Sada Elbalad
حلقة اليوم / امس الخميس (2 نوفمبر 2017)
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
- 1 كوب دقيق.
- 1 كوب لبن.
- رشة ملح.
- رشة سكر.
- بيضة.
- 1 ملعقة كبيرة زيت.
-
--- لمشاهدة جميع وصفات الشيف هاله فهمي (إضغط هنا) ----
الشيف محمود النجار - الشيف نجلاء الشرشابي - على قد الايد - سالي فؤاد - حلو وحادق - هالة فهمى - سفرة وطبلية - الشيف سارة عبد السلام - سنة اولى طبخ - الشيف نونا - البلدي يوكل - الشيف محمد حامد - المطعم - الشيف قدري - حلواني العرب - المطبخ المصري - الشيف المصري - اكلات مصرية - cbc سفرة - بانوراما فود - وصفات - اكلات - حلويات - معجنات - مخبوزات -
--- لمشاهدة جميع وصفات الشيف هاله فهمي (إضغط هنا) ----
طريقة تحضير الكريب الاصلي مكتوبة بالتفاصيل :
- في الخلاط يوضع اللبن والبيض مع رشة ملح ورشة سكر وخلطهم مع بعض.
- يُضاف الدقيق ونخلطهم جيداُ حتى يختفي الدقيق ثم يُضاف الزيت ونخلط كل المكونات مع بعضها.
- يُفضل تصفية الخليط حتى لا يكون فيه أي تكتلات.
- ندهن المقلاه بمسحة من الزيت.
- نضع مقدار من العجينة في المقلاه ونفردها على شكل دائرة رقيقة، ونسويها على الوجه الأول حتى يتماسك ثم نقلبها على الوجه الآخر ونتركها تستوي أيضا.
- نرفعها من المقلاه ونكرر الخطوات حتى تنتهي العجينة.
- من ابسط الحشوات اللى ممكن تعملي بيها الكريب .. البطاطس المحمرة وعليها اى نوع جبنة مع الكاتشب او المايونيز .. وبالهنا ......،
الشيف محمود النجار - الشيف نجلاء الشرشابي - على قد الايد - سالي فؤاد - حلو وحادق - هالة فهمى - سفرة وطبلية - الشيف سارة عبد السلام - سنة اولى طبخ - الشيف نونا - البلدي يوكل - الشيف محمد حامد - المطعم - الشيف قدري - حلواني العرب - المطبخ المصري - الشيف المصري - اكلات مصرية - cbc سفرة - بانوراما فود - وصفات - اكلات - حلويات - معجنات - مخبوزات -
0 التعليقات:
إرسال تعليق