
طريقة عمل طاجن البطاطس المدفونه بالارز في البيت
على طريقة الشيف هالة فهمى من برنامج سفرة وطبلية
قناة صدى البلد Sada Elbalad
حلقة اليوم / امس الأربعاء (30 إبريل 2018) - حلقة مهرجان البطاطس
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
- 1 كيلو أرز.
- 1 كيلو بطاطس.
- سمنة أو زيت.
- بصلة مفرومة.
- ثوم مفروم.
- 2 قرن فلفل حار (إختياري) وممكن إستبداله بفلفل رومي.
- 1 لتر عصير طماطم.
- 2 ملعقة كبيرة صلصة.
- ملح وفلفل.
- كزبرة ناشفة.
--- لمشاهدة جميع وصفات الشيف هاله فهمي (إضغط هنا) ----
طريقة العمل والتحضير :
- في مقلاه عميقة يوضع زيت أو سمن ونسخنهم ثم نضع البصل المفروم ونشوحه حتى يذبل.
- يوضع الثوم والفلفل الحار أو الرومي ونشوحهم ثواني مع البصل.
- يُضاف عصير الطماطم مع صلصة الطماطم ونتبله بالملح والفلفل والكزبرة الناشفة ونتركها حتى تغلي.
- ندهن صينية بالزيت وممكن برام فرن ونضع الأرز بعد غسله جيداً وتصفيته ونضع عليه البطاطس المقطعه مكعبات.
- يُصب عصير الطماطم فوق الأرز والبطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض ونضيف عليهم قليل من الماء المغلي.
- يوضع الطاجن في الفرن حتى يستوي ويحمر من أعلى .. وبالهنا ......،
0 التعليقات:
إرسال تعليق