
طريقة عمل فراخ مقرمشه كرسبي بطعم جديد والخلطه مش سريه ولا حاجه
في البيت خطوة بخطوة
على طريقة الشيف محمد حامد من برنامج المطعم
على قناة بانوراما فوود (Panorama food)
في البيت خطوة بخطوة
على طريقة الشيف محمد حامد من برنامج المطعم
على قناة بانوراما فوود (Panorama food)
حلقة اليوم / امس
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
- فرخه كامله مقطع 8 قطع أو 12 قطعة.
- عصير ليمونة.
- ملعقتين من الخل.
- بصل كبيرة مبشورة ناعم.
- طماطم كبيرة مبشورة ناعم.
- ملح وفلفل.
- توابل فراخ مقرمشة من العطار.
- حبهان بودرة.
- بابريكا.
- 2 كوب دقيق.
- 2 ملعقة كبيرة نشا.
- نصف باكو بيكنج بودر.
طريقة التحضير :
- نغسل الفرخه جيداً ونقطعها بحيث نقطع الأوراك أولا ونفصل الدبوس عن باقي الورك والصدر نقسمه نصفين وكل نصف نقسمه إلى قطعتين أو ثلاث حسب حجمه.
- نضع الفرخه في بولة كبيرة ونضيف عليها عصير الليمون والخل ونضيف البصل والطماطم المبشورة ونتبلها بالملح والفلفل وتوابل الفراخ المقرمشة والحبهان البودرة والبابريكا ونقلب كل مكونات التتبيلة مع الدجاج جيداُ حتى تتشرب كل من بعضها ونتركها في التتبيلة مدة من 3 : 4 ساعات وممكن تركها ليلة كاملة في الثلاجة أفضل .
- نجهز بولة كبيرة فيها ماء مثلج
- في بولة أخرى كبيرة وغويطة نضع الدقيق مع النشا والبيكنج بودر ونتبله بالملح والفلفل والبابريكا والحبهان وتوابل الفراخ المقرمشة ونقلبهم كلهم مع بعض كويس جداً .
- نضع قطعة ةقطعة من الفراخ في الدقيق ثم نخرجها من الدقيق ونضعها في الماء المثلج ثم نضعها مره أخرى في الدقيق ثم نضعها مباشرة في الزيت الساخن ونتركها تأخذ الصدمه على نار عاليه ثم نُهدئ النار ونتركها حتى تستوي وتأخذ اللون الذهبي .. وبالهنا ....،
0 التعليقات:
إرسال تعليق