
طريقة عمل الكبد والكلاوي في البيت خطوة بخطوة
على طريقة الشيف نجلاء الشرشابي من برنامج على قد الايد
على قناة سي بي سي سفرة (cbc sofra)
حلقة اليوم / امس
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
المكونات والمقادير :
- كبدة.
- كلاوي.
- زيت.
- ثوم مفروم.
- ملح وفلفل.
- فلفل ألوان.
- فلفل حار.
---- لمشاهدة جميع وصفات الشيف نجلاء الشرشابي (إضغط هنا) ----
طريقة العمل والتحضير :
- في مقلاه على النار نضع ملعقتين من الزيت ونسخنهم على النار ثم نضع الكبدة والكلاوي ونشوحهم على النار ونقلبهم حتى يتغير لونهم ويروح أي آثار للدم ، ثم تُتبل بالملح والفلفل.
- بعد أن تبدأ تستوي وتجف مائها أو أي سوائل فيها نضيف عليهم الثوم المفروم ونشوحه ونضيف الفلفل الألوان ونشوحه مع الكبدة والكلاوي حتى تستوي وممكن إضافة الفلفل الحار لو بتحبي الأكل حار .
- إذا كنتي بتحبي صوص فيها ممكن بعد أن تستوي وتجف تضيفي قليل من الماء المغلي وتتركيها تغلي معاها .. وبالهنا ....،
0 التعليقات:
إرسال تعليق