الخميس، 6 سبتمبر 2018

طريقة صينية سردين من الشيف محمد حامد





طريقة عمل صينية سردين في الفرن  في البيت 
 على طريقة الشيف محمد حامد من برنامج المطعم
 على قناة بانوراما فود - Panorama food
حلقة اليوم / امس
 الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓


المكونات والمقادير:
  • 1/2 1 كيلو سردين حجم وسط.
  • 10 فص ثوم.
  • 2 ثمرة فلفل رومي.
  • 2 قرن فلفل حار.
  • 2 ثمرة طماطم مقشرة.
  • 10 ليمون بلدي.
  • زيت ذرة.
  • ملح وفلفل أسود.
  • كمون.
  • شطة.
  • 1/2 كيلو بطاطس شرائح.
  • 2 ثمرة فلفل رومي.
  • 2 ثمرة طماطم.
  • أوراق بقدونس.



---- لمشاهدة جميع وصفات واكلات الشيف محمد حامد (إضغط هنا) ----



طريقة العمل والتحضير:
  • نضع في قاع البايركس شرائح من البطاطس (ولا تكون سميكة) وشرائح من الطماطم و شرائح الفلفل الرومي .
  • نقوم بتنظيف السردين جيداً.
  • نجهز  التتبيلة ، نضع في الهون فلفل رومي وفلفل حار وثوم وملح وكمون وعصير ليمون وخل وطماطم قطع وبقدونس مفروم وندقهم جيداً .
  • نتبل به السردين ونضع القليل من التتبيلة على الخضار المرصوص في البايركس ونضع شرائح ليمون وندخله الفرن على درجة حرارة 180 م لمدة 20 دقيقة حتى يستوي ..  وبالهنا .........،

0 التعليقات:

إرسال تعليق