
تعلمي طريقة عمل مخلل الباذنجان في البيت بالطريقة المصرية الأصلية على طريقة الشيف هالة فهمي من برنامج بيت العيلة على قناة تيستي فوود
المكونات والمقادير:
طريقة العمل والتحضير مكتوبة بالتفاصيل :
أسامي أفضل شيف عربي وأفضل شيف مصري واشهر الطباخين فى مصر والأكثر بحثاً:
- 2 كيلو باذنجان عروس أسمر.
- مقدار من محلول التخليل.
- ربع كوب عصير ليمون.
- 1/2 كيلو فلفل أحمر حار مفروم ناعم (إختياري).
- نصف كيلو فلفل أخضر رومي مفروم ناعم.
- 5 ملعقة كبيرة ثوم مفروم.
- ملح وكمون.
- خل.
- زيت.
---- لمشاهدة ملف تجهيزات ووصفات رمضان (إضغط هنا) --------
طريقة العمل والتحضير مكتوبة بالتفاصيل :
- نغسل البانجان جيداً ونسلقه نصف سلقه فقط مانتركوش لحد ما يستوي للآخر.
- نرفعه من الماية ونتركه يبرد ثم ننزع الطرف بتاعه ونعمل فيه شق جانبي.
- في بولة عميقة نضع مقادير محلول التخليل (الفلفل الرومي المفروم + الفلفل الحار المفروم + الثوم المفروم + عصير الليمون + ملح + كمون + ملعقتين من الزيت) ونقلبهم كلهم مع بعض حتى تتجانس كل المكونات.
- يجب عدم وضع طماطم في الخلط لأن الطماطم ممكن تخليه يحمض بسرعه.
- نحشي الباذنجان بالتتبيلة السابقة من داخل الشق ونملأها بالحشوة.
- نرصها في برطمانات ونملأ البرطمان بالباذنجان.
- باقي الحشوة نضعها فوق الباذنجان في البرطمان ونهز البرطمان حتى تدخل باقي الخلطة وسط الباذنجان.
- نملأ البرطمان بمحلول التخليل (ماء + ملح + خل) حتى يُغطي الباذنجان .
- نضع قليل من الزيت على الوجه ونغلق البرطمان جيداً ونتركه حتى يستوي جيداً .. وبالهنا ..........،
------ لمشاهدة طريقة عمل أنواع المخللات المختلفة (إضغط هنا) ----------
أسامي أفضل شيف عربي وأفضل شيف مصري واشهر الطباخين فى مصر والأكثر بحثاً:
منال العالم - سالي فؤاد - نجلاء الشرشابي - الست غالية - الشيف حسن كمال - الشيف الشربيني - الشيف هالة فهمي, الشيف غفران كيالي - الشيف احمد القاضي - الشيف محمد حامد - الشيف قدري - الشيف وحيد كمال - الشيف سرحان - الشيف ابو علوش - الشيف ام فراس - الشيف محمد فوزي - الشيف يسري خميس - الشيف محمود النجار - الشيف محمود عطية - الشيف بوبي شين - الشيف ابراهيم افشكو - الشيف منى موصلي - الشيف تيمور الموج - الشيف نشوان - الشيف تيمو - الشيف نصرت التركي - الشيف علي اليوسف - الشيف مروة الشافعي - الشيف غادة مصطفى - الشيف سارة عبد السلام - الشيف علاء الشربيني - الشيف اسامة السيد - الشيف حسين عمر - الشيف بسمة السباعي - الشيف غادة جميل - الشيف غادة التلي - الشيف وسام مسعود - الشيف رمزي - الشيف نورا السادات - الشيف نشوان - الشيف نبيل الشرقاوي - الشبف نورهان ميشيل - الشيف ريهام الديدي - الشيف رانيا الجزار - الشيف أميرة شنب - الشيف ايمن عفيفي - الشيف انطوان - الشيف المغازي - الشيف حسن حسونه - الشيف خالد على - الشيف ديما حجاوي - الشيف دعد ابو جابر - الشيف شريف عفيفي - الشيف طارق ابراهيم - الشيف ياسر فضة - الشيف اسيا عثمان - الشيف ايه حسني - الشيف ايه عناني - الشيف أحمد عويضة - الشيف أماني رفعت - الشيف أندرو ميتشل - الشيف توفيق القادري - الشيف حورية المطبخ - الشيف حورية زنون - الشيف دينا أبو كرم - الشيف سلمى سليمان - الشيف شريف الحطيبي - الشيف عماد الخشت - الشيف ليلى فتح الله - الشيف ماجي حبيب - الشيف نرمين هنو - الشيف نيللي الشافعي - الشيف هشام البنا - الشيف هشام السيد - الشيف وفاء الكندري - الشيف نهى زكي - الشيف هنا المزيان - الشيف منى بدر - الشيف حميدو - الشيف رشا الجيار -
طريقة عمل الباذنجان المخلل المسلوق - طريقة عمل الباذنجان المخلل المقلي - طريقة الباذنجان المخلل زي المطاعم - مخلل باذنجان سوري - طريقة عمل الباذنجان المخلل الشيف الشربيني - طريقة عمل الباذنجان المخلل نجلاء الشرشابي - طريقة عمل الباذنجان المخلل المسلوق بالصور فتكات - طريقة تخليل الباذنجان بدون سلق - مخلل الباذنجان السوري - مخلل الباذنجان المقلي - مخلل الباذنجان السريع - مخلل الباذنجان المصري - مخلل الباذنجان نجلاء الشرشابي -
0 التعليقات:
إرسال تعليق