المقادير والطريقة مكتوبة لطريقة عمل صينية بطاطس فى الفرن مهروسة بالبيض والصلصة
مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابى فى برنامج على قد الايد
حلقة اليوم / أمس السبت (4-4-2015)
(أطباق جانبية - وصفات بطاطس)
وصفة
(للعشاء - للسحور - للعزومات - عزومات رمضان - اكلات رمضان)
المقادير :
بطاطس مسلوقة ومهروسة.
1 ملعقة كبيرة زيت.
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم.
1 ملعقة كبيرة رزومارى جاف.
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
1/2 حزمة بقدونس.
1/2 حزمة كسبرة ناعمة.
بيض.
ملح وفلفل.
كمون.
شطة ناعمة.
1 ملعقة كبيرة زيت.
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم.
1 ملعقة كبيرة رزومارى جاف.
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
1/2 حزمة بقدونس.
1/2 حزمة كسبرة ناعمة.
بيض.
ملح وفلفل.
كمون.
شطة ناعمة.
الطريقة :
فى طاسه على النار نضع ملعقة كبيرة من الزيت.
نضع الثوم المفرم ونقلبه حتى يأخذ اللون الذهبى.
نضع الروزارى على الثوم ونقلبهم معا.
تضاف صلصة الطماطم مع قليل من الماء ونتبلها بالملح والفلفل ونتركه تغلى.
يُضاف البقدونس والكسبرة الخضراء ونقلبهم معا.
نضع البطاطس المهروسة مع الصلصة ونقلبها معه.
نتبلها بكمون وشطة ناعمة .
نفردها فى صينية بايركس مدهونه بالزيت ونسويها.
نعمل عدة حفر فى سطح البطاطس .
نكسر بيضة فى كل حفرة.
نرش على كل بيضة قليل من الملح والفلفل.
نضعها فى الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية حتى يستوى البيض .
يُمكن تقديمها مع المكرونة النجرسكو .. وبالهنا ..........،
نضع الثوم المفرم ونقلبه حتى يأخذ اللون الذهبى.
نضع الروزارى على الثوم ونقلبهم معا.
تضاف صلصة الطماطم مع قليل من الماء ونتبلها بالملح والفلفل ونتركه تغلى.
يُضاف البقدونس والكسبرة الخضراء ونقلبهم معا.
نضع البطاطس المهروسة مع الصلصة ونقلبها معه.
نتبلها بكمون وشطة ناعمة .
نفردها فى صينية بايركس مدهونه بالزيت ونسويها.
نعمل عدة حفر فى سطح البطاطس .
نكسر بيضة فى كل حفرة.
نرش على كل بيضة قليل من الملح والفلفل.
نضعها فى الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية حتى يستوى البيض .
يُمكن تقديمها مع المكرونة النجرسكو .. وبالهنا ..........،
لمشاهدة جميع حلقات ووصفات واكلات ومعجنات الشيف نجلاء الشرشابى (أضغط هنا).
naglaa_elshershaby, 3la_Ad_ElEid, بطاطس بالبيض نجلاء الشرشابى, بطاطس بالبيض على قد الايد, بطاطس بيورية نجلاء الشرشابى, بطاطس بيورية على قد الايد, الطريقة مكتوبة, بطاطس بيورية بالبيض, بطاطس مهروسة بالبيض,
0 التعليقات:
إرسال تعليق