طريقة عمل الليمون المخلل المعصفر مقدمه من الشيف حسن من برنامج الشيف حسن
على قناة MBC مصر
المقادير :
- 1 كيلو ليمون أصفر كبير الحجم ذو قشرة ناعمه.
- 2 لتر ماء لسلق الليمون.
- 50 جرام من فصوص الثوم الكامله.
- 4 أوراق لورا.
- 500 مللى عصير ليمون.
- 100 جم حبة البركة.
- 50 جم عصفر.
- 1 جم زعفران.
- 50 جرام قرون فلفل حار كامله.
- 250 جم ملح.
- 100 مللى زيت زيتون.
- 25 جرام شطة بودر.
الطريقة :
- يغسل الليمون جيدا، ثم يشق من أعلى على شكل علامة X.
- نضع الماء تغلى على النار، وعند الغليان نضع الليمون فى الماء المغلى لمدة 6 دقائق.
- نجهز الخلط نضع الثوم مع العصفر والزعفران وورق الوروا وحبة البركة والملح وزيت الزيتون وننهرسهم جميعا معا.
- نخرج الليمون من الماء ونلاحظ أن الفاتحه فى أعلى الليمون فتحت أكتر أثناء السلق.
- نبدأ بحشو الليمون بالخلطه من أعلى إلى الداخل ونرصهم فى البرطمان وبين كل طبقه وطبقه نضع قرنين فلفل حار ورشة ملح كبيرة.
- نصب فوقه عصير الليمون وغلق البرطمان بإحكام ونقلب البرطمان مرتين حتى يتخلل الليمون والخلطه كل البرطمان ويترك مدة 4 أسابيع.
مطبخ،اكلات،مخللات،الشيف حسن،برنامج الشيف حسن، اكلات الشيف حسن،مخللات الشيف حسن،تجهيزات رمضان،حلقة المخللات للشيف حسن،الليمون المعصفر،طريفة عمل الليمون المعصفر،طريقة عمل مخلل الليمون،طريقة تخليل الليمون،مخلل الليمون المعصفر،الليمون المخلل،الليمون المخلل بالعصفر،الليمون المخلل المسلوق،
0 التعليقات:
إرسال تعليق