طريقة عمل خبز بالكفتة ( الكفتة بالعيش) مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة (حلقة اليوم 17-8-2015)
homemade bread stuffed Kofta by Naglaa El Shershaby in Ala ad el eid on cbc sofra channel (Today's episode 17-8-2015)
الكمية تكفى ل 8 أشخاص.
سندوتش كفتة مشوية لكن بعجين فى البيت.
مقادير خبز بالكفتة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- مقادير العجينة :
- 3 كوب دقيق.
- 1 ملعقة صغيرة خميرة فورية.
- 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
- 1 ملعقة مبيرة سمن.
- 1/2 كوب لبن.
- رشة ملح.
- رشة سكر.
- ماء أو لبن للعجن.
- مقادير الحشو :
- لحمة مفرومة.
- بصل مبشور.
- قرفة وزنجبيل.
- ملح وفلفل.
- سمن.
طريقة عمل خبز بالكفتة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- فى العجان نخلط الدقيق مع الخميرة والبيكنج بودر والسكر والملح ونقلبهم معا.
- نضيف عليهم السمن ونقلبها مع الدقيق.
- نضيف الماء أو اللبن بالتدريج حتى نحل على عجينة طرية لا تلتصق بالايد.
- تُغطى العجينة وتُترك لتخمر ويتضاعف حجمها.
- فى بولة عميقة نخلط اللحمة المفرومة مع البصل المبشور ونتبلها بالملح والفلفل والقرفة والزنجبيل ونخلطهم كلهم معا.
- نشكل الكفتة على هيئة أصابع ونحمرها فى السمن من كل الجهات.
- نخرج الكفتة من الطاسه ونرصها فى صينية فرن ونضعها فى الفرن حتى تستوي تماما.
- نقسم العجينة كرات متساوية الحجم ونفرد كل كره ونضع فى كل واحدة إصبع من الكفتة مع قليل من البقدونس ونلفها رول.
- نرصها فى صاج خبز ونتركها ترتاح قبل الخبز .
- ندهن الوجه بقليل من اللبن ونضعها فى الفرن على درجة حرارة 200 درجة مئوية حتى تستوي وتحمر .. وبالهنا .........،
0 التعليقات:
إرسال تعليق