طريقة عمل دجاجة محشية أرز بالخلطة مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة (حلقة اليوم 17-8-2015)
homemade Chicken stuffed with Rice & Nuts by Naglaa El Shershaby in Ala ad el eid on cbc sofra channel (Today's episode 17-8-2015)
الكمية تكفى ل 6 أشخاص.
متعى ضيوفك بعزومة فاخرة وإجعلى وصفة الدجاج المحشي بالارز بالخلطة من الأطباق الرئيسية عى سفرتك.
مقادير دجاجة محشية أرز بالخلطة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- دجاجة كاملة.
- بصل.
- ثوم.
- صلصة طماطم.
- سمن.
- ملح وفلفل.
- شطة.
- مقادير الحشوة :
- كبد وقوانص.
- أرز مصري.
- فلفل رمي.
- بصلة مبشورة.
- ثوم.
- زبيب.
- بطاطس.
- كوسة.
- ثوم مفروم.
طريقة عمل دجاجة محشية أرز بالخلطة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- فى إناء على النار نضع ملعقة من السمن ونضع فيها البصلة المبشورة ونشوحها ونضيف القوانص والقلوب ونشوحهم حتى يتغير لونها.
- نضيف الفلفل الرومى المقطع مكعبات صغيرة الحجم وملعقة صغيرة من الثوم المفروم ونشوحهم مع القوانص ونتركها تستوي نصف سوى.
- نضع الكبدة ونشوحها مع القوانص ونضيف عليهم الزبيب ونشوحهم ثم نضيف الارز عليهم ونقلبهم كلهم معا.
- نضيف ماء مساوي لمقدار الأرز ونتركه يغلى ويتشرب الماء ثم نرفعه من على النار ونتركه يهدأ.
- فى مقلاه على النار نضع ملعقة من السمن ونضع ملعقة من الثوم المفروم وقليل من الملح ونشوحها فى السمن.
- نضيف الكوسة والبطاطس المقطعه شرائح ونشوحهم مع ملعقة الثوم ونتبلهم بالملح والفلفل وتُضاف ملعقة من الصلصة ونقلبهم كلهم معا ثم نرفعهم من على النار.
- نمسح الدجاجة بالليمون ونتبلها بقليل من الملح والفلفل.
- فى صينية بايركس نضع الخضار (الكوسة والبطاطس) فى الصينية.
- نحشي الدجاجة بالارز من الداخل وبين الجلد واللحم ونضعها فوق الخضار فى الصينية.
- نغطى الصينية بالورق الفويل ونضعها فى الفرن مدة ساعة ونصف تقريبا ثم نرفع الورق الفويل ونتركها حتى يحمر وجهها .. وبالهنا ............،
0 التعليقات:
إرسال تعليق