المقادير والطريقة مكتوبة لطريقة عمل سمك فيليه بالكركم وبالمستردة
مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابى فى برنامج على قد الايد
على قناة cbc سفرة - cbc sofra - سى بى سى سفرة
حلقة اليوم / أمس السبت (18-4-2015)
(وصفات سمك - سمك فيليه)
وصفة
(عزومات سمك)
المقادير :
سمك فيليه.
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم.
2 ملعقة كبيرة مستردة..
1 ملعقة كبيرة كركم.
1ملعقة كبيرة كمون.
ملح.
عصير ليمون.
بصل شرائح.
فلفل رومى أخضر.
دقيق .
زيت.
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم.
2 ملعقة كبيرة مستردة..
1 ملعقة كبيرة كركم.
1ملعقة كبيرة كمون.
ملح.
عصير ليمون.
بصل شرائح.
فلفل رومى أخضر.
دقيق .
زيت.
الطريقة :
فى بولة عميقة نخلط الثوم المفروم مع الملح والكمون والكركم والمستردة وعصير الليمون.
نتبل قطع السمك الفيليه بالتتبيله من الجهتين ونتركها قليلا فى التتبيله حتى تتشرب الطعم والنكهة.
نعفر قطع السمك فى الدقيق ونضعها فى الزيت الساخن ونحمرها من الجهتين حتى تتماسك وتأخذ اللون الذهبى الفاتح.
فى طاسه على النار نضع قليل من الزيت ونشوح فيه شرائح البصل حتى تذبل ثم نضيف شرائح الفلفل ونقلبها قليلا على النار.
فى صينية بايركس نضع جزء من شرائح البصل والفلفل.
نرفع السمك من الزيت ونضعه على البصل والفلفل فى الصينية.
نضع باقى البصل والفلفل على وجه السمك.
نضع الصينية فى الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية حتى تستوى حوالى 20 دقيقة .. وبالهنا ..............،
نتبل قطع السمك الفيليه بالتتبيله من الجهتين ونتركها قليلا فى التتبيله حتى تتشرب الطعم والنكهة.
نعفر قطع السمك فى الدقيق ونضعها فى الزيت الساخن ونحمرها من الجهتين حتى تتماسك وتأخذ اللون الذهبى الفاتح.
فى طاسه على النار نضع قليل من الزيت ونشوح فيه شرائح البصل حتى تذبل ثم نضيف شرائح الفلفل ونقلبها قليلا على النار.
فى صينية بايركس نضع جزء من شرائح البصل والفلفل.
نرفع السمك من الزيت ونضعه على البصل والفلفل فى الصينية.
نضع باقى البصل والفلفل على وجه السمك.
نضع الصينية فى الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية حتى تستوى حوالى 20 دقيقة .. وبالهنا ..............،
لمشاهدة جميع حلقات ووصفات واكلات ومعجنات الشيف نجلاء الشرشابى (أضغط هنا).
لمشاهدة جميع حلقات ووصفات واكلات ومعجنات برنامج على قد الايد (أضغط هنا).
0 التعليقات:
إرسال تعليق