المقادير والطريقة مكتوبة لطريقة عمل بطاطس بالثوم والكزبرة مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابى من برنامج على قد الايد
على قناة cbc سفرة
حلقة اليوم الأحد (30-11-2014)
المقادير :- بطاطس.
- زيت للتحمير.
- كزبرة خضراء.
- كزبرة جافة ناعمة.
- كمون ناعم.
- خل.
- ملح وفلفل.
الطريقة :
- نقطع البطاطس إلى أصابع متوسطة الحجم.
- فى طاسه عميقة نقلى البطاطس فى زيت غزير.
- فى طاسه على النار نضع كمية من الزيت حتى يسخن ثم نضع الثوم ونقلبه ونتركه حتى يحمر ويأخذ اللون الذهبى الحلو.
- نضيف كسبرة جافة وكمون ناعم وملح وفلفل ونقلب.
- نضيف قليل من الخل ونتركه يغلى فقط ثم نرفعه من على النار .
- نرفع البطاطس من الزيت بعد تحميرها ونصب فوقها تقلية الثوم والكسبرة ونقلبها معها.
- توضع فى طبق التقديم وتزين بورق الكسبرة الخضراء المفرومة .. وبالهنا ..........،
0 التعليقات:
إرسال تعليق