المقادير والطريقة مكتوبة مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابى من برنامج على قد الإيد
على قناة cbc سفرة
حلقة اليوم الثلاثاء (18-11-2014)
المقادير :- 1 كيلو كوسة.
- سمن.
- 1 بصلة مفرومة.
- فلفل رومى حار وعادى مقطعه مكعبات صغيرة.
- 1/2 كيلو لحمة مفرومة.
- عصير طماطم.
- ملح وفلفل.
- قرفة وجنزبيل.
- 1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم.
الطريقة :
- فى حله على النار نضع ملعقة كبيرة سمن، وغندما تسخن نضع البصل حتى تذبل.
- نضيف الفلفل الرومى ونقلبه مع البصل ونشوحهم سوا.
- نضيف اللحمه المفرومة ونشوحها مع البصل حتى يتغير لونها ، وتتبل بالملح والفلفل وقليل من القرفة والجنزبيل.
- نضيف عصير الطماطم ونتركه يتسبك قليلا.
- تقطع الكوسه دوائر وتضاف إلى اللحمه وتتبل بالملح والفلفل ونتركها تستوى.
- نضيف الثوم إلى الكوسة ونقلبها معا .ونتركها تكمل سواها.
- نضعها فى طبق التقديم .. ونزينها بأوراق الكسبرة .. وبالهنا ..................،
0 التعليقات:
إرسال تعليق