المقادير والطريقة مكتوبة لطريقة عمل بطاطس بالكمون والحمص مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابى من برنامج على قد الإيد
على قناة cbc سفرة
حلقة اليوم السبت (29-11-2014)
المقادير :
زيت أو سمن.
1 بصلة كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة الحجن
ثوم مفروم
فلفل رومى مقطع مكعبات صغيرة الحجم.
1 كيلو بطاطس .زيت أو سمن.
1 بصلة كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة الحجن
ثوم مفروم
فلفل رومى مقطع مكعبات صغيرة الحجم.
2 كوب حمص مسلوق.
عصير طماطم.
كمون.
خل.
ملح وفلفل.
كارى.
خل.
ملح وفلفل.
كارى.
الطريقة :
- تقطع البطاطس مكعبات صغيرة الحجم.
- فى حله على النار نضع كمية من الزيت أو السمن ، وعندما تسيح نضيف البصل ونشوحه ثم نضيف قليل من الثوم ونتبلها بالملح والفلفل ونقلبها حتى تأخذ اللون الذهبى.
- نضيف الفلفل الرومى ونقلبه ثم نضيف الحمص والبطاطس ونشوحها.
- نضيف عصير الطماطم وملعقة كبيرة من الكمون، ونتركها حتى تستوى.
- فى طاسه على النار نضع ملعقة من السمن ونشوح فيها الثوم، ونقلبه حتى يأخذ اللون الذهبى .
- نضيف عليه الخل ونتركه يغلى ثم نصبه فوق البطاطس بعد أن تستوى .. وبالهنا .......،
0 التعليقات:
إرسال تعليق