
طريقة عمل فتة الكوارع بالخل والثوم في البيت خطوة بخطوة
على طريقة الشيف الشربيني من برنامج الشيف
قناة سي بي سي سفرة (cbc sofra)
حلقة اليوم / امس - الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
المكونات والمقادير:
- كوارع.
- ملح وفلفل.
- بصل.
- جزر.
- كرفس.
- حبهان وورق لورا وقرنفل.
- طماطم.
- أرز.
- عيش محمص.
- ثوم.
- صلصة طماطم.
- جوزة الطيب.
- كمون.
- بهارات.
- ليمون.
- خل.
- مرقة كوارع.
- كزبرة خضراء.
- سمن.
---- لمشاهدة جميع وصفات الشيف الشربيني (إضغط هنا) ----
طريقة العمل والتحضير مكتوبة بالتفاصيل :
- في إناء على النار نضع الالكوارع بعد تنظيفها جيداً ونشوحها في ملعقتين سمن على النار ونضيف معها بصل وجزر وكرفس ونتبلها بالملح والفلفل والحبهان وورق اللورا والقرنفل ، ثم نضيف عليه ماء مغلي ونتركها تتسلق.
- في إناء آخر نضع ملعقة كبيرة من السمن ونضع الأرز ونشوحه في السمن ونضع معه ورقتين لورا مع وحدتين من الحبهان ، ثم نضيف مرقة الكوارع على الأرز وممكن نضيف جزء من المرقة وجزء ماء مغلي ونتركه يغلي ويتشرب ، ثم نُهدئ النار ونتركه يستوي.
- لعمل صلصة الفتة : في مقلاه على النار نضع ملعقة من السمنة مع ملعقة من الثوم المفروم ونشوحه حتى يصفر ثم رشة ملح مع حبهان وورق لورا وبهارات ونقلبهم مع بعض ، وتُضاف صلصة الطماطم أو طماطم مفرومة ونتركها تغلي مع بعض.
- لعمل الدقة : في إناء على النار نشوع الثوم المفروم مع السمنة ونتبله بالكمون والكزبرة الجافة وملح وفلفل ونضيف عليها الخل وعصير الليمون.
- نخلط كمية من الأرز مع العيش المحمص ونضعها في طبق التقديم نضع باقي الأرز فوق العيش المحمص.
- نضع الصلصة على الأرز ونوزع الكوارع عليها ونسقيهم بالدقة.
- تُقدم الفتة ونضع جنبها باقي الصلصة في بولة منفصلة .. وبالهنا .......،
طريقة عمل الكوارع للشيف نجلاء - طريقة عمل الكوارع للشيف حسن MBC مصر - طريقة عمل الكواريع للشيف هالة - طريقة عمل الكوارع للشيف علاء - طريقة عمل فتة الكوارع - طريقة عمل الكوارع المصرية - طريقة عمل شوربة الكوارع المصرية - طريقة عمل شوربة الكوارع للشيف نجلاء - طريقة عمل الكوارع للشيف فاطمة ابو حاتي - فتة الكوارع المصرية - فتة الكوارع السورية - فتة كوارع بالخل والثوم - طريقة سلق الكوارع للشيف الشربيني -
0 التعليقات:
إرسال تعليق