
طريقة عمل البانيه الكداب بالفراخ في البيت
على طريقة خبيرة التغذية الشيف سالي فؤاد من برنامج سفرة سالي
على قناة بانوراما فوود (PNC food)
حلقة اليوم / امس الأحد (15 إبريل 2018)
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
الطريقة مكتوبة بالتفاصيل
⇓⇓
المكونات والمقادير :
- 1/2 كيلو صدور فراخ بانيه مفروم ناعم جداً بدون أي دسم.
- 1 ملعقة كبيرة بصل بودرة.
- رشة بابريكا.
- ملح وفلفل.
- بيضة (إختياري).
- بقسماط ناعم (حسب الإحتياج)،وممكن إستبدال البقسماط بشوفان مطحون ناعم جداً.
- للتغليف :
- 2 بيضة.
- ملح وفلفل.
- بقسماط ناعم.
- 1 ملعقة كبيرة بابريكا.
- 1 ملعقة صغيرة بصل بودرة.
- زيت (حسب احتياج).
- للتقديم خضار سوتيه جاهز.
---- لمشاهدة جميع وصفات الشيف سالي فؤاد (إضغط هنا) ----
طريقة التحضير والعمل:
- في بولة عميقة يوضع الدجاج المفروم ويُضاف عليه بودرة البصل والبابريكا والبيض والملح والفلفل ونعجنهم مع بعض.
- يُضاف البقسمط الناعم أو الشوفان المطحون على الخليط السابق مع العجن حتى نحصل على عجينة متماسكة سهلة التشكيل.
- توضع العجينة قليلاُ في الثلاجة حتى تتماسك.
- نجهز كيسين بلاستيك علشان نفرد العجينة بينهم .
- نضع قليل من الزيت على ايدينا ونمسح بيهم الكيسين النايلون قبل وضع الفراخ بينهم.
- نقسم عجينة الفراخ إلى أجزاء متساوية ونفردها بين كيسين النايلون على شكل قطع البانيه الصحيحة.
- توضع في الفريزر حتى تتماسك أكثر.
- في بولة عميقة يوضع البيض ونخفقه جيداُ مع رشة ملح وفلفل.
- في طبق كبير يوضع البقسماط الناعم ونتبله برشة ملح وفلفل والبصل البودر والبابريكا ونقلبهم مع بعض.
- يوضع قليل من الزيت على البقسماط ونفركهم مع بعض حتى نحصل على خليط بملمس رمل البحر المندي.
- يوضع البانيه في البيض المخفوق ثم في البقسماط المتبل ونرفعه من البقسماط بهدو حتى لا تتكسر قطع الاسكالوب.
- ممكن وضعها في أطباق فوم ووضعها في الفريزر لحين إستخدامها وممكن نجهز الوصفة دي في إستعدادات رمضان.
- نخرجها من الفرن ونضعها في صينية ممسوحة بالزيت أو مفروش بها ورق زبدة.
- توضع الصينية ي الفرن على درجة حرارة من 200 : 220 درجة مئوية حتى تستوي وتحمر.
- تُقدم مع خُضار سوتيه لأكل دايت أو مع بطاطس محمرة للأطفال .. وبالهنا ........،
0 التعليقات:
إرسال تعليق