طريقة عمل النجرسكو مكتوبة مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة
(حلقة اليوم الاثنين 30-11-2015)
Homemade Nagrsko by chef Najla El-Shershaby in Ala ad el eid program on cbc sofra channel
(Today's episode Monday, 30-11-2015)
(حلقة اليوم الاثنين 30-11-2015)
Homemade Nagrsko by chef Najla El-Shershaby in Ala ad el eid program on cbc sofra channel
(Today's episode Monday, 30-11-2015)
مقادير النجرسكو على طريقة نجلاء الشرشابي :
- مكرونة اسباجيتى مسلوقة
- دجاج فيلية مقطع اصابع
- سمن
- ملح وفلفل
- بصل مقطع جوانح
- للبشاميل :
- 4 كوب حليب
- نصف كوب دقيق
- 2 ملعقة كبيرة سمن
- بيضة
- بقسماط
طريقة عمل النجرسكو على طريقة نجلاء الشرشابي :
- لتحضير الحشوة :
- نشوح البصلة فى السمن مع الملح والفلفل لحد ما تدبل
- نضيف الفراخ ونشوحها جيدا الى تمام النضج
- لتحضير البشاميل :
- نحمر الدقيق فى السمن لحد ما ياخد لون ذهبى
- نضيف اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر
- نضيف الملح والفلفل الاسود ونقلب جيدا لحين الحصول على القوام المطلوب
- نقلب 3/4 كمية البشاميل مع المكرونة
- نخلط باقى البشاميل مع البيضة
- نضع نصف كمية المكرونة فى قالب مناسب مدهون بالسمن ومبطن بالبقسماط
- نضع الحشوة وعليها باقى كمية المكرونة
- نضع البشاميل المخلوط بالبيضة على الوجه وندخلها الفرن الى تمام النضج .. وبالهنا ...............,
0 التعليقات:
إرسال تعليق