طريقة عمل عدس مدمس بالبطاطس مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة
(حلقة اليوم الأربعاء 28-10-2015)
Homemade Lentils with potatoes by chef Najla El-Shershaby in Ala ad el eid program on CBC sofra channel
(Today's episode Wednesday, 28-10-2015)
طريقة عمل عدس مدمس بالبطاطس مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة
(حلقة اليوم الأربعاء 28-10-2015)
(حلقة اليوم الأربعاء 28-10-2015)
(Today's episode Wednesday, 28-10-2015)
مقادير عدس مدمس بالبطاطس على طريقة نجلاء الشرشابي :
- عدس بني مسلوق.
- زيت.
- ثوم مفروم.
- بصل مفروم.
- بطاطس مكعبات.
- عصير ليمون.
- ملعقة كبيرة دقيق.
- 1/4 كوب ماء.
- كمون ناعم.
- فلفل حار.
- ملح وفلفل.
طريقة عمل عدس مدمس بالبطاطس على طريقة نجلاء الشرشابي :
- فى إناء على النار نضع ملعقة كبيرة من السمن ونضع عليه البصل المفروم ونشوحه حتى يطري ونتبلها بالملح والفلفل.
- يُضاف الثوم المفروم والفلفل الحار ونشوحهم مع البصل.
- نضع مكعبات البطاطس ونقلبها مع البصل والثوم ونتبلهم بالكمون.
- نضع العدس على البطاطس ونضيف كمية من الماء ونتركه يغلي ويستوي جيدا.
- فى بولة عميقة نذوب ملعقة من الدقيق فى قليل من الماء ونضيفه على العدس والبطاطس بعد ان يستوي ونقلبه.
- نضيف ملعقة من الثوم المفروم ونقلبه مع الخليط ثم نرفعه من على النار ونضعه فى طبق التقديم ونضع عليه قليل من الزيت وعصير الليمون .. وبالهنا ........،
0 التعليقات:
إرسال تعليق