طريقة عمل كفتة بورق العنب مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة
(حلقة اليوم الأحد 11-10-2015)
Homemade Kofta with grapes paper by chef Naglaa El-Shershaby in Ala ad el eid program on CBC sofra channel
(Today's episode Sunday, 11-10-2015)
طريقة عمل كفتة بورق العنب مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة
(حلقة اليوم الأحد 11-10-2015)
(حلقة اليوم الأحد 11-10-2015)
(Today's episode Sunday, 11-10-2015)
- 1/2 كيلو لحمة مفرومة.
- بصلة كبيرة مبشورة.
- شبت - بقونس - كسبرة مفرومين.
- بيضة.
- بهارت لحم.
- شطة (ختياري).
- ملح وفلفل.
- بصلة كبيرة مفرومة للمرقة المستخدمه فى تسوية ورق العنب.
- 1 كوب عصير طماطم خفيف.
- 1/2 كوب مرقة أو ماء.
طريقة عمل كفتة بورق العنب على طريقة نجلاء الشرشابي :
- فى مفرمة البصل او كبة اللحم نفرم اللحم المفروم مع البصل المفرومة والخُضره والبيضة ونتبلها بالملح والفلفل والشطة وبهارات اللحم ونفرمهم كلهم معا.
- فى طاسه على النار نضع ملعقة من السمن ونضع بصلة صغيرة مفرومة ونشوحها حتى تطري ونتبله بالملح والفلفل.
- نضيف عصير الطماطم الثقيل ونتركه يغلي ويتسبك ثم نضيف المرقة ونتركه يغلي.
- نفرد أوراق العنب ونشكل الكفتة على هيئة أصابع متوسطة الحجم ونضعها داخل ورقة العنب ونلفها على شكل رول.
- نرصه ورق العنب النحشي فى اناء يكون مناسب للكمية حتى لا يكون فيها فراغ كبير حتى لا يفك لفة ورق العنب.
- توضع المرقة على ورق العنب ونحركها بخفة حتى تتخلل المرقة الى داخل ورق العنب.
- نضع على النار حتى تغلي وتتشرب ثم نُهدئ النار حتى تستوي .. وبالهنا ..........،
0 التعليقات:
إرسال تعليق