طريقة عمل لوبيا طبيخ باللحمة مقدمه من الشيف نجلاء الشرشابي فى برنامج على قد الايد على قناة سى بى سى سفرة (حلقة اليوم 16-8-2015)
homemade Lubya with meat by Naglaa El Shershaby in Ala ad el eid on cbc sofra channel (Today's episode 16-8-2015)
الكمية تكفى ل 4 أشخاص.
من اكلات زمان اللوبيا المطبوخة مع اللحمة
مقادير لوبيا طبيخ باللحمة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- 1/2 كيلو لوبيا مغسولة ومنقوعة ومسلوقة نصف سلقة.
- 1 كيلو لحمة مكعبات.
- سمن.
- بصل مقطع مكعبات.
- ثوم مفروم.
- عصيرطماطم.
- ملح وفلفل.
- ماء.
طريقة عمل لوبيا طبيخ باللحمة بطريقة الشيف نجلاء الشرشابي:
- فى إناء على النار نضع ملعقة من السمن ونشوح فيها البصلة المقطعه مكعبات صغيرة مع قليل من الملح والفلفل.
- نضع اللحمة مع البصل ونشوحها حتى يتغير لونها.
- نضيف ملعقة صغيرة من الثوم المفروم ونشوحها مع اللحم.
- نضع كمية من الماء لتغطى اللحم ونتركها تغلى وتستوي اللحم.
- بعد أن تبدا تستوي نصف سوى نضيف عصير الطماطم ونتركها تكمل سواها وتتسبك الطماطم.
- بعد أن تستوي اللحم نضيف اللوبيا المسلوقة ونتركها تغلى غلوتين مع اللحم .. وبالهنا ......،
لوبيا مطبوخة, لوبيا باللحمة, لوبيا ناشفة, لوبيا جافة, لوبيا بالصلصة,
0 التعليقات:
إرسال تعليق